Selecteer een pagina

Project:
Herinrichting park

Locatie:
Tilburg

Realisatie:
2016

Opdrachtgever:
Gemeente Tilburg

Besloten buurtpark Tarwehof, Tilburg

Burobol heeft samen met de specialisten van de gemeente Tilburg het nieuwe Tarwehof ontworpen. Deze groene ruimte was aan een kwaliteitsimpuls toe en dichte beplanting zorgde voor sociale onveiligheid. Bovendien zijn aan het park woningen volgens plan Rooi Harten ontwikkeld. Op aangeven van de omwonenden zijn een voetbalkooi, wandelroute, jeu de boules, zitgelegenheid en een honden-losloopplek ingepast in het ontwerp. Burobol heeft vanuit de balans van onderlinge belangen, budget en beeld een aantrekkelijk park ontworpen, waar veel gebruik van wordt gemaakt. Rhodondrons omzomen de boomweide en geven privacy aan de woningen. Door de elkaar concurrerende linden te dunnen ontstaat licht en ruimte, maar krijgt ook het gras er onder een kans.