Selecteer een pagina

Project:
Herinrichting park

Locatie:
Tilburg

Realisatie:
2014

Opdrachtgever:
Gemeente Tilburg

Stuivesantplein, Tilburg

In samenspraak met de omwonenden heeft Burobol het Stuivesantplein, dat eigenlijk een park is, ontworpen. Vanuit een zorgvuldige analyse van de ruimtelijke situatie en de gebruikers is een plan opgesteld dat het park aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk maakt. De vele verspreide wipkippen en andere speeltoestellen zijn teruggebracht in aantal, geclusterd en omzoomd met hagen. De meeste speeltoestellen hebben plaatsgemaakt voor natuurlijke spelaanleiding, zoals robinia evenwichtsstammen, klimbomen en heuvels. Het asfalt dat diende als parkeerplaats, is met behulp van de lokale scholen getransformeerd tot veelkleurige speelvlakte, ideaal voor skaten en fietsen. Kleuters, scholieren, ouders, hondenbezitters en ouderen kunnen het park optimaal gebruiken, waarbij negatieve interactie is geminimaliseerd. Verbeterd zicht en een goede toegankelijkheid vergroten de sociale veiligheid.