Selecteer een pagina

Project:
Herinrichting brugdek

Locatie:
Tilburg

Realisatie:
2014

Opdrachtgever:
Gemeente Tilburg

Meierijbaan

De Meierijbaan is sinds er geen auto’s meer over rijden, een over-gedimensioneerde fietstoegang naar landschapspark Moerenburg en het landschap rond Tilburg. Een plek die veel gebruikt wordt door fietsers en hardlopers, maar waar ’s avonds ook ongewenste dingen gebeurden. Burobol heeft in opdracht van en in nauwe samenwerking met de werkgroep van omwonenden, hardlopers en de gemeente Tilburg een nieuwe inrichting voor de brug in de Meierijbaan over het Wilhelminakanaal ontworpen. Het brugdek heeft een rauwe, roestige uitstraling. Door groeneilanden en zitgelegenheid aan te sluiten op de vangrail, ontstaat een bijzondere plek die passanten attendeert op het uitzicht, fietsers kunnen uitrusten en  hardlopers even kunnen stretchen. De nieuwe trap verbindt de brug met de wijk.