Selecteer een pagina

Project:
Herinrichting hoofdwinkelstraat

Locatie:
Roermond

Realisatie:
Juni 2017- Voorjaar 2018

Opdrachtgever:
Gemeente Roermond

Hamstraat, Roermond

Burobol heeft in het kader van de pilot “Focus op de Hamstraat” een analyse, variantenstudie en ontwerp gemaakt voor opwaardering van de Hamstraat. Centraal staan de boombakken met comfortabel houten bankje, subtiele rondingen, coating in een warme tint en perforatie waar zacht licht uit straalt. Het motief van de perforatie is geïnspireerd op de figuren van architect Cuijpers, die in de Hamstraat woonde. Burobol is in gesprek gegaan met ondernemers over de kansen en heeft onderzocht hoe mensen zich bewegen op, van en naar de Hamstraat. Een obstakelvrije inrichting, zicht op ooghoogte, schaal van de ruimte en een groen beeld bleken daarbij cruciaal voor een aangename winkelbeleving. Om niet te hoeven wachten op de definitieve herinrichting, heeft Burobol voorgesteld om grote Zelkova’s in cor-ten boombakken te plaatsen.  De nieuwe inrichting wordt enthousiast ontvangen, niet in de laatste plaats door gehandicapten, die de nieuwe inrichting hoog waarderen.