Selecteer een pagina

Project:
Buitenruimte appartementencomplex

Locatie:
Tilburg

Realisatie:
2014

Opdrachtgever:
Gemeente Tilburg

Frankenhof,Tilburg

Burobol heeft in opdracht van en in nauwe samenwerking met ontwerpers en specialisten van de gemeente Tilburg de groene zoom voor het appartementencomplex Frankenhof te Tilburg ontworpen. Frankenhof ligt aan het Stadhuisplein en is beeldbepalend aan de centrumring. Kern van het ontwerp is een uitbundig bloeiende, golvende strook van witte rododendrons. Er worden twee varianten van de Rhododendron yakushimanum toegepast. Doordat de maximale grootte varieert van 0,8 tot 1,5 meter, ontstaat een golvend beeld en blijft de ruimte overzichtelijk. Verspreid staat de Viburnum botnantense ‘Dawn’ tussen de rododendrons. Ter hoogte van de entrees zijn verblijfsruimtes ontworpen die een verlengde vormen van het complex. In elk ‘voorportaal’ staan robuuste bankjes met comfortabel houten dek. De toegepaste kleuren en richtingen in het ontwerp zijn afgestemd op de architectonische details van het complex.