Selecteer een pagina

Project:
Buitenruimte Brede Maatschappelijke Voorziening (BMV)

Locatie:
Heerlen

Realisatie:
2017

Opdrachtgever:
Gemeente Heerlen

Brede Maatschappelijke Voorziening, Heerlen

In opdracht van de gemeente Heerlen en in samenwerking met Frencken-Scholl-architecten en (toekomstige) gebruikers, heeft Burobol de buitenruimte van de nieuwe Brede Maatschappelijke Voorziening ontworpen. De Brede Maatschappelijke Voorziening omvat een buurtcentrum, basisschool en peuterspeelzaal. Het ontwerp van de buitenruimte borgt de centrale functie van de BMV in de wijk en sluit logisch aan op het gebouw. Het plein aan de hoofdentree wordt ‘over de weg getrokken’ en legt de verbinding met het park. Het schoolplein heeft vloeiende vormen die logisch onderscheid maken tussen binnen en buiten. Aansluitend op de schoolpleinen is er informele speelgelegenheid in het gras en een zitrand die gebruikt kan worden bij voorstellingen of de schoolfoto.