Selecteer een pagina

Project:
Collectief ontwerp achtertuinen

Locatie:
Scheveningen

Realisatie:
2011

Opdrachtgever:
VVE Alkmaarsestraat 18-22

Tuinen met zeelucht, Scheveningen

De Alkmaarsestraat in Scheveningen ligt zo’n 200 meter van het strand en aan de duinen. De nieuwe bewoners van acht herenhuizen op de voormalige manegelocatie, wilden een gezamenlijk ontwerp voor de voor- en achtertuinen met een verwijzing naar het nabije strand. Het ontwerp gaat uit van stoere palenrijen van geschild kastanjehout, waarbij de grotere staanders een witte kop hebben. Hiermee wordt een sfeer van strand, zee, dukdalven en golfbrekers neergezet. De achtertuinen liggen op het oosten, waardoor de zon op de palenrijen schijnt. Het licht dat door de grillige vorm van de palenrijen valt, geeft een poëtische lichtval in de tuin. Niet de golven, maar het licht wordt gebroken. Aan de voorzijde is als uniform kader een haag van robuuste duinsoorten geplant. Er waait namelijk regelmatig zand van het strand de voortuinen in.